Cumartesi, Temmuz 10, 2010

Yönetim değişiyor diye Halk da mı değişecek?




Hepimiz biliyoruz ki Vista'larımızı daha kullanmaya alışamadan Windows 7 ortaya çıktı.Peki Vista yerine Windows 7 kullanmak isteyen bir kişinin neden bilgisayarındaki dosyaları silinmek zorunda? Açıkçası bilgisayar formatlamaktan hoşlanan biri değilim.Bana ait onca yazı bilgi resim oyun hatta fotoğraf silinecek. Biliyorum ki bunları CD'lere depolayabiliriz. Fakat benim yaşadığım en büyük sorun oyun konusunda olanı. Çok sevdiğim ve ilerlerdiğim bir oyun pat diye gözümün önünde yok olacak eğer Windpw 7'ye geçersem. Aslında oyunumun save dosyalarını da depolamayı akıl ettim fakat yine de bir seferinde işe yaramadığından dolayı artık güvenemiyorum. Umarım buhna bir çözüm bulunur. Yoksa o oyunlarda sıkılana kadar Windows 7'ye geçemem.!!!

Efsun Kavaklıoğlu

Cuma, Mayıs 28, 2010

Sevimli Fare... Micky Mouse


Mickey Mouse;1928'de Walt Disney tarafından yaratılmış ve seslendirilmiş karikatür karakteridir. The Walt Disney Company'nin sembolü haline gelmiştir; ve doğum günü Steamboat Willie'deki ilk performansı olan 18 Kasım 1928 olarak kullanılır.
Basit bir Fare tasarımından başlayan Mickey Fare karakteri, bir çok çizgi filmi de çekilmiş ve dünya'da en fazla tanınan sembollerden biri haline gelmiştir.
Walt Disney Miki Fare karakterini 1928'den 1946'ya kadar seslendirmiştir.Günümüzde Mickey'yi Wayne Allwine seslendirmektedir.
Mickey Mouse herkes tarafından bilinen ve sevilen karkterdir. Otüm çocukların hatta yetişkinlerin bile sevgilisidir.

Pazar, Mayıs 09, 2010

İNGİLTERE-ENGLAND





Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, İngiltere Avrupa’nın kuzeybatı kıyısında yer alan Britanya Adalar Topluluğu üzerinde, dört ülkeden oluşan bir devlet. Bu adalar topluluğu Büyük Britanya ve Hint-Avrupa dil ailesinin Kelt koluna ait dil. İrlanda Cumhuriyeti'nin ve Birleşik Krallık'a bağlı Kuzey İrlanda'in resmi dili.
İrlanda Adalarıyla birlikte, 5000 küçük adadan meydana gelmiştir. Batısında İrlanda Denizi, doğusunda İrlanda Cumhuriyeti ya da kısaca İrlanda. Atlantik Okyanusu'nda Britanya Adaları'nın batısındaki İrlanda Adası üzerinde kurulu Avrupa Birliği üyesi bir ülke. İrlanda, 1973'ten beri AB üyesi olmasına karşın NATO üyesi değildir.
Kuzey Denizi, kuzeyi, güneybatısı ve kuzeybatısı Kuzey Denizi, İngiltere ile Avrupa kıtası arasındaki deniz. Atlantik Okyanusu'nun kuzey-doğu uzantısıdır. Kuzey Denizi'ni Büyük Britanya Adası Shetland ve Orkney Adaları ile Avrupa yakasında Danimarka, Hollanda, Belçika, Almanya, Fransa’nın bir kısmı çevirmiştir.
Atlas Okyanusu ile çevrilidir. Bu Birleşik Krallığa Büyük Britanya, Kuzey İrlanda, İskoçya Krallığı ve Gall Prensliği dahildir.

İngiltere, Birleşik Krallığı oluşturan 4 ülkeden en geniş ve en kalabalık olandır. 60 milyondan fazla olan Birleşik Krallık nüfusunun %85'i (yaklaşık 50 milyon kişi) İngiltere'de yaşamaktadır

130.439 km2lik bir yüzölçümüne sahip olan İngiltere, Birleşik Krallığı meydana getiren ülkelerin en büyüğüdür. İngiltere’nin yüzey şekilleri karmaşıktır. Yükseltiler kuzey ve batıdan, güney ve doğuya doğru alçalır. Kuzey ve batının dağları yaşlıdır. Üç belirgin yükselti alanı vardır. Kuzeybatıda Cumbria veya göller bölgesi, İskoçya sınırından başlayarak ülkenin yarısına yakın bölümünden geçen ve “İngiltere Omurgası” olarak adlandırılan Pennine Zinciri ve güneybatı yarımadası düz alanlar, uçurumlar ve vadilerdir. Derin vadilerin yer aldığı eski dağlar bölgesinde İngiltere’nin en yüksek dağı Scafell (978,5 m) bulunur. Windermere ve Derwenwater dağları göller bölgesindedir. Eden Vadisi boyunca güneye doğru uzanan Pennine Dağları yer alır ve bu dağlar ovalar tarafından kesilir. Tyne Vadisi Pennine bölgesindedir. İngiltere’nin coğrafi merkezi olan Midlands, Pennine Dağlarının güneyindedir. Bu bölge büyük bir yayladan meydana gelir. Bu bölgenin batısında Severn Irmağı, kuzeyinde Trent Irmağı, güneyinde Thames Irmağı yer alır. Midlands bölgesinin güneyinde Salsbary Ovası yer alır. Kuzeydeki tebeşir kayalıklar Chiltern Dağlarını ve Doğu Anglia Dağlarını kapsar. Chiltern’ler ve Kuzey Downs arasında Thames veya Londra havzası yer alır. Cotswolds’dan çıkan ve Kuzey Denizine dökülen Thames Nehri (338 km) İngiltere’nin en uzun ırmağıdır.

Çarşamba, Mart 31, 2010

HAFTANIN EN İLGİNÇ BİLGİSİ!!!







♥ Mexico City her sene 25 cm kadar batıyor.


♥ Sineklerin beş gözü vardır.

Salı, Mart 30, 2010

COCA COLA'nın GERÇEK YÜZÜ




Coca Cola aslında bir çeşit böcekten elde edilen bir sıvıdır. Bu böceğin adı COCHİNEAL.

BİLGİSAYAR KULLANICILARINA...




Eskiden herkes bir WINDOWS XP kullanıcıysı ama Vista gelene kadar... Çok alışmıştık XP'ye, kolay da bir kullanımı vardı aslında ancak birden bire Vista çıkıverdi karşımıza. Herhalde artık XP'nin eski moda olduğunu düşünüyorlardı ki daha teknolojik bir sürüm yapma ihtiyacı hissettiler. Tüm bilgisayarlar yeniden düzenlendi, yeni bilgisayar alacaklar alacakları bilgisayarın Windows Vista yüklü olmasına dikkat etti; böylece herkes Vista'ya geçmiş oldu.Herkes çok genel bir ifade oldu çünkü; Xp'de kalanlarda oldu veya şimdi yeni, başka bir sürüm WINDOWS 7' ye geçti. Vista daha beş yılını doldurmadan çıkan bir sürüm... Teknoloji gerçekten çok hem de çok hızlı . Daha geçen sene yeni bir laptop aldım ve Vista yüklüydü. Bir sene kullandım Vista'yı,daha sonra da bir haberde 'WINDOWS VISTA KULLANICILARINA KÖTÜ HABER' yazıyordu ve haberin devamında Vista'nın artık güncellemeleri yapmayacağı yazıyordu. Boş yere çıkarılmış sürüm gibi oldu yani Vista. Bende Windows 7 yüklettim bilgisayarıma, yapcak bir şey yoktu. Henüz Windows 7'nin ekstra bir özelliğini göremedim ama mutlaka vardır; en azından olmalı!! Bakalım daha başka nasıl sürümler çıkacak karşımıza?!?..

Cuma, Mart 26, 2010

Avril Lavigne

orjinal hali
benim üstün paint gücüm sayesindeki hali

ARADAKİ FARKI BULABİLDİNİZ Mİ?!



























Avril Lavigne (d. 27 Eylül 1984, Ontario, Kanada) Kanadalı rock şarkıcısı, müzisyen ve söz yazarı. 2006 yılında Canadian Business dergisine göre Lavigne Hollywood'da yaşayan yedinci en zengin Kanadalıdır. Avril Lavigne'in ailesi Quebec kökenlidir, buna karşın kendisi Fransızca bilmemektedir. Şarkıcının ismi Fransızca söylenişe uygun olarak evrıl laviin şeklinde telaffuz edilir. Lavigne'in ilk albümü olan Let Go, 2002 yılında çıktı. İkinci ve üçüncü albümleri Under My Skin ve The Best Damn Thing ise sırasıyla 2004 ve 2007 yıllarında çıktı. Bu albümlerin ikisi de Billboard 200 listesinde ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Avril Lavigne'in bu listelerde en üst sıraya yerleşen şarkıları Complicated, Sk8er Boi, I'm With You, My Happy Ending, Nobody's Home, Keep Holding On, Girlfriend, Hot. Kanadalı güzel şarkıcı 2010 yılı Haziran ayı içerisinde yeni albümünü piyasaya sürmeyi planlıyor.

#^^Grand Prize – Meet AvrilGrand Prize – Meet AvrilBe the lucky fan who has the most Black Star points by the end of the year and win a trip to meet Avril backstage at one of her concerts!

Collecting Black Star points is easy and fun! As long as you’re registered and logged into the site, every activity you take part in gains you points:

At the end of this year one of you win once-in-a-lifetime opportunity to meet Avril and attend her next concert in Spring 2010.^^
if you love Avril go to:http://www.avrillavigne.com/
go to :http://avril-lavigne-perfumes.com/web/index.php/en_GB/register to join the competition!!





House of Night Series

the box set
professors sign


HOUSE OF NIGHT is a thrilling, New York Times bestselling book series that follows 16-year-old Zoey Redbird as she is “Marked” by a vampyre tracker and begins to undergo the “Change” into an actual vampyre. She has to leave her family in Broken Arrow, OK, and move into the House of Night, a boarding school for other fledgling vampyres like her.

It’s tough to begin a new life, away from her parents and friends, and on top of that, Zoey finds she is no average fledgling. She has been Marked as special by the vampyre Goddess, Nyx. Although Zoey has awesome new powers, it’s hard to fit in when everyone knows you’re “special.” As Zoey tries to make new friends and maybe find a hot boyfriend (or two), she comes up against all kinds of evil, from the perfect-looking, super-popular girl with not-so-faultless plans, to the mysterious deaths happening at the House of Night and all over Tulsa. Things at the House of Night are not always what they seem. Can Zoey find the courage deep within herself to find the truth and embrace her destiny?


ÇEVİRİ:
Gece evi;elinizden bırakamayacağınız,New York Times en çok satan kitaplardan
oluşan bir seridir.16 yaşındaki Zoey Kızılkuş işaretlenince gerçek bir vampir
olmak için değişim geçirmeye başlar.Kırıkok'taki ailesini bırakmak
ve gece evi'ne-yani kendi gibi diğer çaylaklarla beraber yaşayacağı
yere- taşınmak zorundadır.

Yeni bir hayata başlamanın,aileden ve arkadaşlardan uzak durmanın yanında Zoey
normal bir çaylak değildir.Vampir tanrıça Nyx tarafından özel
olarak işaretlenmiştir.Zoey'nin harika yeni güçleri olmasına rağmen,
herkesin onu "özel" olarak bilmesine alışmak zordur.Zoey yeni arkadaşlar
edinmeye çalışırken hatta belki çok yakışıklı bir erkek arkadaş(ya da 2),
harika görünen,asla yanılmayan süper popülerbirinin
kötülükleriyle -Tulsa Gece evi'nde yaşana gizemli ölümler-
baş etmek zorundadır.Gece evi'nde hiçbirşey göründüğü gibi değil.
Acaba Zoey doğruyu ve kendi kaderini öğrenecek cesareti bulabilecek mi?
ÇEVİRİ:EFSUN KAVAKLIOĞLU

For more information go to:http://www.houseofnightseries.com/

PROJECT NATAL


You Are the Controller.
Introducing Project Natal, a revolutionary new way to play: no controller required. See a ball? Kick it, hit it, trap it or catch it. If you know how to move your hands, shake your hips or speak you and your friends can jump into the fun -- the only experience needed is life experience.

"For us, this E3 is about breaking down barriers – between generations, between games and entertainment, and most importantly, between dreamers and the future – in a way only Xbox 360 can."

DON MATTRICK
"This is a pivotal moment that will carry with it a wave of change, the ripples of which will reach far beyond video games"

STEVEN SPIELBERG

project natal sayesinde kumanda ile kontrol devri sona eriyor!



ÇEVİRİ:
Kontrol sizde.
project Natal,yeni nesil oyun keyfi:konsol,kumanda gerekmiyor.
Bir top mu gördünüz?Tekmeleyin,vurun,atın ya da yakalayın.Ellerinizi
nasıl kullanacağınızı biliyorsanız,ellerinizi kullanın,konuşun ve
arkadaşlarınızla sınırsız eğlencenye dalın-insanın ihtiyacı olan
tek deneyim hayat deneyimidir.-

"Bizim için,Bu E3 bariyerleri yıkıyor-nesiller,oyunlar ve
eğlence arasındaki bariyeri ve en önemlisi gelecek ve hayaller
arasındakini-sadece XBOX 360'ın yapabileceği bir şekilde."

DON MATTRICK
"Bu değişim dalgasının video oyunlarında yayıldığı önemli bir andır."

STEVEN SPIELBERG
ÇEVİRİ:EFSUN KAVAKLIOĞLU
for more information go to:http://www.xbox.com/en-US/live/projectnatal/

VERY IMPORTANT PARTY


Bu blogda Elif ve Efsun (E&E) ile müthiş eğleneceksiniz.Very İmportant party başlıyor...

Bu sitede aradığınız her şeyi bulacak, süper videolar izleyecek, ilginç bilgiler edineceksiniz!!!



iVİP'ye HOŞGELDİNİZ